دانشمندان معتقدند علت «کووید انگشتان پا» یعنی عارضه جانبی ویروس کرونا در بعضی بیماران را یافتهاند.
تحقیقی نشان داده است که تورم پا بخشی از واکنش سیستم دفاعی بدن در برابر ویروس کروناست.
کووید انگشتان پا نوعی ضایعه سرمازدگی است که در آن پوست قرمز یا بنفش میشود و در برخی موارد ثبت شده، ممکن است دردناک و پر از چرک باشد. محققان میگویند این عارضه جانبی که هم در انگشتان دست و هم انگشتان پا به وجود میآید، در طول همهگیری با «فراوانی رو به افزایش» در کودکان و نوجوانان اتفاق افتاده است.
محققان معتقدند مطالعهای که در بریتیش ژورنال آو درماتولوژی (مجله بریتانیایی بیماریهای پوست) قید شده، ممکن است به بیماران کمک کند تا با نشانههای این عارضه مقابله کنند.
این تحقیق ۵۰ بیمار مشکوک به کووید انگشتان پا و ۱۳ بیمار با ضایعه سرمازدگی را که ربطی به کووید ندارد، مورد بررسی قرار داده و دریافته که دو بخش از سیستم ایمنی بدن درگیر این بیماری است.
یکی از این دو بخش، پروتئینی ضد ویروس به نام اینترفرون نوع ۱ است که با سلولهای مهاجم میجنگد و دیگری آنتی بادی است که نه تنها به ویروس مهاجم، بلکه به بافت و سلولهای خود شخص هم حمله میکند.
به باور محققان دانشگاه پاریس، سلولهایی که داخل رگهای خونی کوچک یا مویرگها قرار دارند هم در مناطق آسیب دیده درگیر هستند.
آنها دریافتند که آسیب عروقی به وجود آمده توسط این ویروس میتواند دلیل قرمز یا بنفش شدن ظاهر انگشتان پا باشد.
دکتر ایوان بریستو متخصص بیماریهای پا در بریتانیا میگوید کووید انگشتان پا مانند ضایعه سرمازدگی در افرادی که مدت زیادی در سرما ماندهاند یا گردش خون ضعیفی دارند، معمولا به خودی خود از بین میرود. با این حال در بعضی موارد لازم است از داروهایی مانند کرم استفاده شود.
به اعتقاد دکتر ورونیک باتای، مشاور بیماریهای پوست و سخنگوی بنیاد پوست بریتانیا، کووید انگشتان پا ممکن است نسبت به اوایل همهگیری رو به کاهش باشد چون بیشتر مردم واکسن زدهاند.
دکتر باتای میگوید: «سویه فعلی دلتا عوارض چندانی از کووید انگشتان پا به وجود نیاورده است. درمان با نشانههای بیماری و شدت بثورات پوستی تغییر میکند. معمولا خود به خود از بین میرود، اما ممکن است هفتهها طول بکشد و همچنین بعد از این عفونت حاد یا در افرادی که پیشتر نشانهای نداشتهاند ظاهر شود. از این رو گاهی نمیتوان ارتباط آن را با عفونت کوویدی دریافت.»